Författarsamtal: Marjun Syderbø Kjelnæs (FO)

Porträttbilder av Marjun Syderbø Kjelnæs och Annika Luther

Den Färöiska ungdomsförfattaren Marjun Syderbø Kjelnæs som i år är nominerad till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris för sin bok Sum rótskot intervjuas av författaren Annika Luther.

Marjun Syderbø Kjelnæs (f. 1974) är en färöisk prosaist, poet och dramatiker. Hon har sedan debuten 2000 skrivit för både vuxna, barn och unga. Hennes ungdomsroman Skriva í sandin, 2010 (”Skriva i sanden”, inte översatt till svenska) fick Nordiska barnbokspriset 2011, valdes till The White Ravens 2011 och var nominerad till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2013. Marjun Syderbø Kjelnæs har fått flera priser och stipendier, och hennes verk har översatts till andra nordiska språk samt engelska, franska och tyska.

Läs mera om henne här

Annika Luther är född i Helsingfors år 1958. Hon är biolog till utbildningen och arbetar som lektor i biologi, geografi och humanekologi vid Tölö gymnasium. Hon är gift och har åtta barn. Hon har översatt facklitteratur och läroböcker, skrivit artiklar, recensioner, tre romaner, sex ungdomsromaner och medverkat i en historiebok och en kokbok.

Kommande evenemang

Alla evenemang

Nordiskt språkcafé

Nordiskt språkcafé