LIVE STREAM Författarintervju: Johan Ehn & Gabriella Sköldenberg

Johan Ehn och Gabriella Sköldenberg är båda nominerade till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2020. Ehn för sin ungdomsroman Hästpojkarna och Sköldenberg för sin ungdomsroman Trettonde sommaren. De intervjuas av Maria Lassén- Seger.

Hästpojkarna är skådespelaren och dramatikern Johan Ehns andra ungdomsroman. Han debuterade 2017 med Down under. I sin nya bok blandar han fiktion med historiska händelser. Hästpojkarna är en rik berättelse, som spänner från skildringar av tjugohundratalets svenska äldreomsorg, över jordiga hästspiltor och cirkusmaneger, till trettiotalets hemliga gayklubbar i Berlin. Han skildrar övertygande omsorg och ömhet mellan vårdtagare och vårdgivare, mellan hästpojke och hans häst, mellan älskande.

Trettonde sommaren är frilansskribenten Gabriella Sköldenbergs skönlitterära debut. Romanen väver en komplex väv av mellanmänskliga relationer, allt från distanserat frånvarande föräldrar som implanterar destruktiva normer i sina barn, till maktspelet mellan ungdomarna. Det handlar om behovet att bli sedd, förstådd och accepterad; om utsatthet, sårbarhet och skörhet; om lojalitetens gränser. Det handlar om att styra en annan människa och om att låta sig styras, rakt fram mot katastrofen.

Tulevat tapahtumat

Kaikki tapahtumat

Kritiikkosalonki