LIVE STREAM Författarsamtal: Mikaela Nyman, nominerad till Nordiska rådets litteraturpris 2020

Bild-Mikaela_crop

Författaren Mikaela Nyman är nominerad till Nordiska rådets litteraturpris med sin diktsamling När vändkrets läggs mot vändkrets. Hon intervjuas i vår live stream av Madeleine Dunderlin, biblioteksfunktionär på Nordisk kulturkontakt.

Mikaela Nyman är född och uppvuxen på Åland och bor med sin familj på Nya Zeeland. I hennes lyriska debut När vändkrets läggs mot vändkrets, som utkom på Ellips 2019, levandegörs minnet av en alltför tidigt förlorad syster. Dikterna bottnar i sorg men kretsar också kring impulsen att resa bort och längtan att återvända, om vårt behov att ingå i sammanhang och samtidigt söka nya. Den poetiska reflexionen sveper över hav, öar och kontinenter, skapar beröringspunkter mellan vitt skilda platser, etablerar dubbla tillhörigheter.

Läs mera om Mikaela och hennes nominerade diktsamling på norden.org

Ellips blogg finns en personlig betraktelse om Mikaelas relation till språken hon skriver på (svenska, engelska). I Nya Zeeland är hon aktuell med romanen Sado, en roman om kvinnors inneboende styrka som utspelar sig i Vanuatu i förödelsen efter den tropiska cyklonen Pam.

 

Följ diskussionen på facebook.com/nordiskkulturkontakt/videos (går även att se i efterhand)

Kommande evenemang

Alla evenemang

Nordiskt språkcafé

Nordiskt språkcafé