Konstens natt på Nordisk kulturkontakt

Händer på en bok.

textual repetition. Foto: Antti Ahonen

På Konstens natt torsdagen den 15 augusti erbjuder vi högläsningsperformance samt kreativ workshop för barn på Nordisk kulturkontakts bibliotek i Kajsaniemi. Programmet kräver ingen förhandsanmälan.

Programmet är en del av Konstens natt 2024. Läs mer om evenemanget och hitta andra program runt om i Helsingfors för kvällen här.

Performance: ”textual repetition” av Tina Mariane Krogh Madsen

”textual repetition” är en interaktiv performance av den danska konstnären Tina Mariane Krogh Madsen. Krogh Madsen leder en högläsning ur böcker som finns i Nordisk kulturkontakts bibliotek. Alla besökare får chansen att läsa slumpmässigt utvalda rader och att upprepa dem, medvetna om att uppläsningen aldrig kommer att vara exakt densamma. Performansen inbjuder människor att läsa tillsammans, och att genom högläsning uppleva röster som överlappar varandra och skapar nya konstellationer på olika nordiska språk. När det inte finns någon publik som läser, läser konstnären högt ensam.

Kreativ workshop med Den nordiska bokslukaren

Samma kväll organiserar vi en kreativ workshop med Den nordiska bokslukaren där barn och vuxna uppmuntras att tillsammans läsa och utforska nordiska bilderböcker. Programmet går på både svenska och finska.

––––––––––––

Nordisk kulturkontakt har beviljats miljöcertifikatet Ekokompassen. Vi strävar efter att minska vårt koldioxidavtryck och planerar allt resande inom den egna verksamheten med eftertanke. Åk kollektivt när du besöker oss, så bidrar också du till ett grönare kulturliv!

Vi på Nordisk kulturkontakt strävar efter att ordna tillgängliga evenemang som alla kan ta del av. Bakom följande länk finner du information om tillgängligheten i våra lokaliteter. Hör gärna av dig på förhand om du har särskilda tillgänglighetsbehov – vi kommer göra vårt bästa för att tillgodose dem.

Kommande evenemang

Alla evenemang

Kritiksalong