Författarsamtal: Anneli Furmark och Anna Härmälä

Bildcollage på författarna Anneli Furmark och Anna Härmälä

Anneli Furmark och Anna Härmälä. Foto av Anna Härmälä, taget av Tommi Aittala.

Brokeback Mountain med kulturtanter möter en singelmammas bryderier den 29.8 när serieskaparna Anneli Furmark och Anna Härmälä samtalar om livskriser på vårt nordiska bibliotek.

Anneli Furmark är en av Sveriges mest prisade serieskapare. Hon debuterade 2002 och har sedan dess producerat en lång rad seriealbum. Hennes senaste verk Gå med mig till hörnet handlar om Elise som är en bra bit över 50 och som lever i en stabil och ordnad tillvaro, tills hon en dag träffar Dagmar på en vernissage. Det är en serieroman om en oväntad förälskelse vid en tidpunkt i livet då lugnet skulle infinna sig.

Anna Härmäläs råa och roliga, delvis självbiografiska, seriestrippar blev snabbt ett internationellt internetfenomen. I Singelmamman möter vi Mia, dumpad och nyförlöst. Samtidigt som hon försöker hantera separationen möts hon av en omgivning fylld av kärnfamiljsbubblor, värdelösa vänskaper, utmattning och tröstlösa försök att dejta online.

Välkommen till Kajsaniemigatan 9!

––––––––––––

Nordisk kulturkontakt har beviljats miljöcertifikatet Ekokompassen. Vi strävar efter att minska vårt koldioxidavtryck och planerar allt resande inom den egna verksamheten med eftertanke. Åk kollektivt när du besöker oss, så bidrar också du till ett grönare kulturliv!

Vi på Nordisk kulturkontakt strävar efter att ordna tillgängliga evenemang som alla kan ta del av. Bakom följande länk finner du information om tillgängligheten i våra lokaliteter. Hör gärna av dig på förhand om du har särskilda tillgänglighetsbehov – vi kommer göra vårt bästa för att tillgodose dem.

Kommande evenemang

Alla evenemang

Kritiksalong