Film: Barn (Beware of the Children, NO, 2019)

5-BEWARE-OF-CHILDREN-Lykke-and-Anders-Jan-Gunnar-Roise-and-Ella-Overboe_1920

Barn (2019, NO) skildrar de dramatiska efterdyningarna av en olycka på en skola i utkanten av Oslo.

Det är rast, och Lykke, den 13-åriga dottern till en profilerad Arbeiderpartiet-politiker skadar klasskompisen Jamie, som är son till en av de framträdande Fremskrittspartiet-politikerna. Rykten om vad som egentligen har skett börjar sprida sig. Var det bara en oskyldig lek? Liv, rektor på skolan, som har ett hemligt förhållande med Jamies pappa, blir tvungen att tackla ett lokalsamhälle i sorg samtidigt som hon måste hantera sina egna motstridiga känslor.

Barn (engelsk titel ”Beware of the Children”) är regisserad av Dag Johan Haugerud och handlar om vad barn betyder för samhället i dag. Vad betyder det att ha barn och vara barn – och i förlängningen – att vara vuxen?

Tillsammans med den danska filmen Lifeboat (25.11) visar vi i höst två filmer som porträtterar människor i krissituationer, och deras olika sätt att reagera.

Längd: 157 min
Språk: norska, textad till engelska

Med anledning av Covid-19 begränsar vi antalet besökare så att det hela tiden är möjligt att hålla säkerhetsavstånd på våra evenemang. Handsprit finns också tillgängligt på alla evenemang.

 

Kommande evenemang

Alla evenemang

Kritiksalong