Världsberättardagen 21.3

Iskalla berättelser från norden och sagor om kloka dårar. Berättarprogram för skolklasser åk. 1-6.

Slå er ner och lyssna. Nordisk kulturkontakt erbjuder klasser i årskurserna 1-6 en sagoupplevelse på berättardagen.

Eleverna får höra tre olika sagor av tre olika berättare på tre olika språk.

I berättelserna befinner vi oss i den vackra men utmanande iskalla miljön i norr och vi får höra om oväntat kloka dårar. Berättelserna berättas på svenska, finska och danska.

Vi anpassar språken enligt gruppera, så att barnen förstår berättelserna. En berättelse är 10 min lång och sedan byter grupperna utrymme.

Anmälan via denna länk

Berättare

Ellu Öhman från Sibbo i södra Finland är dramainstruktör. Hon har berättat folksagor från olika delar av världen, festberättelser och egna livsberättelser för tvååringar till hundraåringar. Gumman Baba Jaga som bor i skogen i ett hus som står hönsfötter är en av Ellus favorit sagofigurer.

Juulia Salonen är en musicerande berättare uppvuxen i Esbo i södra Finland. Mitt i musikstudierna insåg hon att hon egentligen borde vara berättare! Sen dess har hon berättat sagor och historier bl.a. med gruppen Eppel&Peppel. Hon blandar historierna ofta med sång och musik i sina uppträdanden.

Anton Storm Wich från Danmark och Färöarna är den yngsta av dagens berättare. Han jobbar som inspirator på ”Efterskolen Epos – fortællinger for livet”. Utöver berättande har han i många år varit aktiv inom rollspel, och har deltagit i berättarevenemang på Färöarna, i Danmark och i Sverige.