Nordisk kulturkontakt söker kulturproducent

Texten "En karriär i det nordiska samarbetet?" på blå bakgrund tillsammans med den nordiska svanlogotypen.

Nordisk kulturkontakt är en officiell nordisk kulturinstitution i Helsingfors med verksamhet i hela Norden. Vi främjar, förstärker och berättar om nordiskt kultursamarbete med visionen att alla ska kunna delta i kultur- och samhällsliv på lika villkor.

Vi söker nu en KULTURPRODUCENT

till vårt mötesplatsteam som ansvarar för att producera och genomföra evenemang och aktiviteter i Helsingfors och övriga Finland. Tillsammans med teamet ansvarar du för att Nordisk kulturkontakt med vår vision som grund erbjuder ett bra, relevant och inspirerande program som profilerar nordisk kultur, kulturpolitik och Norden i Helsingfors och Finland.

De mångsidiga arbetsuppgifterna organiseras inom teamet med ett gemensamt ansvar för utförandet.  En god samarbets- och kommunikationsförmåga är en förutsättning, också i dialogen med våra externa samarbetspartners på lokal, nationell och nordisk nivå. Arbete på kvällar och helger förekommer.

I arbetsuppgifterna ingår

 • planläggning av program i samarbete med mötesplatsteamet
 • produktion, koordination och marknadsföring av kulturevenemang, utställningar och seminarier – även arrangemang med ett bredare samhällsperspektiv kan förekomma
 • samarbete med andra för verksamheten viktiga institutioner eller parter.

Vi förväntar oss att du har

 • en mångsidig arbetserfarenhet, bland annat av att arrangera kulturevenemang och seminarier
 • relevant högskole-/universitetsutbildning inom konst, kulturproduktion eller liknande ämnen
 • erfarenhet av samordning, koordinering, projektadministration samt budgethantering
 • goda kunskaper om det nordiska kulturlivet samt relevanta nätverk
 • ett lösningsorienterat och flexibelt arbetssätt
 • god kommunikativ förmåga i tal och skrift
 • ett gott visuellt öga samt erfarenhet av att hantera sociala medier
 • god förmåga att möta olika människor och obehindrat framträda inför publik
 • utmärkta kunskaper i  ett skandinaviskt språk samt engelska.

Vi värdesätter normkreativitet och förmågan att införa nya perspektiv på det nordiska kultursamarbetet.

Vi erbjuder dig

Ett omväxlande och kreativt arbete i en nordisk institution. Medarbetare som rekryteras från ett annat nordiskt land får flytten betald och ett etableringsstöd samt lönetillägg enligt Nordiska ministerrådets regler. Vi erbjuder ett arbetskontrakt på 4 år heltid med möjlighet till förlängning ytterligare 4 år. Nordisk kulturkontakt har två kontor i Helsingfors, ett på Sveaborg och ett i centrum. Din arbetsplats blir i huvudsak på Kajsaniemigatan i centrala Helsingfors.

Ansökan

Din ansökan med bifogad CV och löneanspråk vill vi ha senast 11.09.2022. Ansökan sänds in via Nordiska ministerrådets ansökningsportal (observera att ansökningsportalen stänger vid midnatt dansk tid.) Skriv din ansökan på svenska, danska eller norska. Ansökningarna behandlas fortlöpande. Tillträde 09.01.2023 eller enligt överenskommelse.

Mer information

Frågor gällande arbetets innehåll besvaras av seniorrådgivare/ kulturproducent Annika Bergvik-Forsander, tfn +358 10 583 1015, annika.bergvik-forsander(at)nordiskkulturkontakt.org

För frågor gällande arbetsförhållanden och villkor kontakta ekonomi- och personalchef Titti Schulman, tfn +358 10 583 1003, titti.schulman(at)nordiskkulturkontakt.org