Norden i Fokus Finland söker kommunikationsrådgivare

Texten "En karriär i det nordiska samarbetet?" på blå bakgrund tillsammans med den nordiska svanlogotypen.

Är du nordist och kommunikationsproffs? Vill du jobba med Norden i Fokus?

Norden i Fokus är ett kommunikationsprojekt under Nordiska ministerrådets sekretariat, som har medarbetare stationerade i alla de nordiska huvudstäderna. I Finland är Norden i Fokus medarbetare anställd av Nordisk kulturkontakt i Helsingfors.

Vi söker nu en

KOMMUNIKATIONSRÅDGIVARE
för arbetet med Norden i Fokus i Finland

Norden i Fokus’ syfte är att synliggöra det officiella nordiska samarbetets visioner och program i alla de nordiska länderna. Genom seminarier, stora och små arrangemang och digitala kampanjer bidrar Norden i Fokus till att sätta en nordisk dagordning i de enskilda länderna. Under ledning av Ministerrådets kommunikationsavdelning i Köpenhamn ska Norden i Fokus fånga upp och delta i den nationella debatten med en nordisk vinkel. Norden i Fokus primära målgrupper är medier, opinionsbildare, politiker, ämbetsmän, näringslivsrepresentanter och civilsamhällets olika aktörer.
Som kommunikationsrådgivare inom Norden i Fokus med placering i Helsingfors är du en del av ett team bestående av kolleger i fem nordiska huvudstäder, som planerar och genomför sammanlagt omkring 70 evenemang per år. Vissa projekt ansvarar du för självständigt, andra genomför du i samarbete med ditt nordiska team eller med kollegerna på Nordisk kulturkontakt.
Nordisk kulturkontakt är en officiell nordisk kulturinstitution i Helsingfors med verksamhet i hela Norden som främjar, förstärker och berättar om nordiskt kultursamarbete med visionen att alla ska kunna delta i kultur- och samhällsliv på lika villkor.

Till arbetsuppgifterna hör att:

 • Arrangera nordiska seminarier och evenemang, både fysiska och digitala, med fokus på nordisk politik och samhällsutveckling
 • Aktivt följa med i finskt och nordiskt samhällsliv och dagspolitik
 • Synliggöra de visioner och program som är en del av det nordiska samarbetet

Som kommunikationsrådgivare inom Nordiska ministerrådet behöver du:

 • Ha utmärkta nätverk inom politik, samhälle, kultur och media i Finland och övriga Norden samt vara bra på att skapa nya nätverk
 • Vara en god organisatör
 • Vara kreativ, nytänkande och digitalt kunnig –  och aktiv på sociala medier
 • Ha utmärkta kunskaper i svenska och finska och goda kunskaper i engelska samt god förmåga att uttrycka dig både i tal och skrift
 • Ha en relevant utbildning i journalistik, samhällsvetenskap eller liknande ämnen
 • Minst fem års yrkeserfarenhet av kommunikationsarbete

Som person är du utåtriktad, noggrann, flexibel och trivs med att arbeta såväl självständigt med ett uttalat eget ansvar som i team med dina kolleger.

Vi erbjuder dig
ett arbetskontrakt på fyra år enligt Nordiska ministerrådets regler, med möjlighet till förlängning i ytterligare fyra år, och ett intressant och självständigt arbete i en spännande internationell miljö. Enligt gällande nordiska regler kan anställda vid en statlig myndighet i ett av de nordiska länderna få tjänstledigt då man tar emot ett nordiskt arbete. Medarbetare som rekryteras från ett annat nordiskt land får flytten betald och ett etableringsstöd samt lönetillägg enligt Nordiska ministerrådets regler. Tillträde 1.1.2021
Nordisk kulturkontakt har två kontor i Helsingfors (på Sveaborg och i Kajsaniemi). Din huvudsakliga arbetsplats blir på Sveaborg.

Ansökan
Din ansökan på svenska, norska eller danska med bifogad CV och löneanspråk vill vi ha senast 20.9 2020. (Observera att ansökningsportalen stänger vid midnatt lokal dansk tid.)

Om du har frågor, kontakta:

 • Nordiska ministerrådets kommunikationschef Mary Gestrin på mage@norden.org; eller
 • Nordisk kulturkontakts direktör Ola Kellgren på ola.kellgren@nordiskkulturkontakt.org eller tel. +358 5030 28150 (angående frågor om organisationen, arbetsvillkor med mera).

Läs mer om Nordisk kulturkontakt på www.nkk.org och Nordiska ministerrådet på www.norden.org