Ledigt jobb: Rådgivare till stödprogramsadministrationen

""

Nordisk kulturkontakt är en institution under Nordiska ministerrådet som arbetar för att förstärka det nordiska samarbetet inom kulturfältet och öka kännedomen om nordisk kultur i Finland.

Vi söker nu en utvecklingsinriktad

RÅDGIVARE

till administrationen av Nordiska ministerrådets stödprogram.

Som vår nya kollega ska du delta i administrationen och utvecklingen av stödprogrammen, analysera deras effekter, identifiera behov och möjligheter samt kommunicera dem. Som rådgivare hos oss bidrar du dagligen till att stärka konsten och kulturen som sammanbindande kraft i det nordiska samarbetet.

Nordisk kulturkontakt har två kontor i Helsingfors, ett på ön Sveaborg och ett i centrum.

Arbetet med stödprogrammen innebär

 • att självständigt administrera en eller flera stödformer
 • att vägleda sökande och bidragsmottagare i processens alla skeden
 • att kommunicera om stödprogrammen generellt samt vid möten och konferenser
 • att planera, koordinera och producera möten och andra evenemang med stödprogrammens sakkunniga
 • att tillsammans med kollegerna utveckla, planera och genomföra teamets arbete
 • att i dialog med kolleger och sakkunniga identifiera och analysera övergripande behov av utvecklingsinsatser inom stödprogrammen
 • att samarbeta med Nordiska ministerrådets avdelning för jämställdhet, internationellt samarbete, naturresurser och kultur.

I din roll som rådgivare får du möjligheten att jobba med en mångfald av konst- och kulturfält och får en utsiktsplats till internationell kulturpolitik. I teamet på fyra personer både bidrar du till helheten och bär självständigt ansvar.

Resor i Norden och Baltikum förekommer.

Vi söker dig som har relevant yrkeserfarenhet, med  3-5 års erfarenhet inom kulturadministration, akademisk utbildning inom kulturområdet alternativt annan utbildning och/eller erfarenhet som bedöms likvärdigt, erfarenhet med strategiskt utvecklingsarbete inom konst och kultur.

Som person är du kommunikativ, lyhörd samt har en god samarbetsförmåga. Du är flexibel och van vid att arbeta både självständigt och i team. Du axlar med lätthet den rådgivande och kommunikativa rollen gentemot såväl sökande som externa intressenter och har lätt för att bygga nätverk. I arbetet är du analytisk, reflekterande, och systematisk. Det är även av stor vikt att du är lösningsorienterad och har god helhetssyn. Du talar och skriver svenska, norska eller danska och har goda kunskaper i engelska.

Stor vikt läggs på personligt engagemang.

Vi erbjuder dig

 • ett intressant och omväxlande arbete i en nordisk institution. Medarbetare som rekryteras från ett annat nordiskt land får flytten betald, ett etableringsstöd samt utlandstillägg enligt Nordiska ministerrådets regler. Den som har en statlig anställning i ett av de nordiska länderna har rätt till tjänstledighet för att arbeta hos oss
 • täckande arbetshälsovård, kultur- och motionsförmån
 • ett arbetskontrakt på 4 år med möjlighet till förlängning ytterligare 4 år
 • en arbetsplats i Helsingfors med möjlighet att jobba på distans 2 dagar i veckan.

Ansökan

Din ansökan med bifogat cv och löneanspråk vill vi ha senast den 28 maj 2023. Digitala intervjuer kommer att genomföras 1–2.6. Intervjuer på plats i Helsingfors hålls 15–16.6. Skriv din ansökan på danska, norska eller svenska.

Tillträde

Enligt överenskommelse men gärna senast den 1.9.2023.

För mer information

Frågor gällande arbetets innehåll besvaras av seniorrådgivare Anna Skogster, tfn +358 10 583 1022, anna.skogster@nordiskkulturkontakt.org. Frågor gällande villkor och arbetsförhållanden besvaras av direktör Gitte Grönfeld Wille, tfn +358 50 3244 690 gitte.wille@nordiskkulturkontakt.org.