FULLBOKAD – Verdens Verste Menneske (NO, 2021) Ex­klusiv för­premiär på Kino­palatsi

01 Verdens Verste Menneske, ╕ Oslo Pictures

Föreställningen är fullbokad – eventuella oavhämtade biljettert delas ut 16.3 kl. 18.30-18.45 på Nordisk kulturkontakts bilbiotek på Kajsaniemigatan 9.

Regissören Joachim Trier har tillsammans med sin manusförfattarkumpan Eskil Vogt under de senaste 15 åren gjort sig bemärkt med en räcka kritikerrosade filmer med en växande internationell publik och de är i dag Norges mest framgångsrika filmduo.

Centralt i deras konstnärskap står Oslo-filmerna Reprise (2006) och Oslo, 31. august (2011). Trilogin avslutas nu med filmen Verdens Verste Menneske (2021). Filmen deltog i huvudtävlingen i Cannes 2021 där huvudrollsinnehavaren Renate Reinsve vann priset för bästa kvinnliga skådespelare. Dessutom blev filmen nyligen Oscarsnominerad för bästa internationella film och bästa originalmanus.

Julie är sanrt 30 år och allt är upplagt för att hon skall etablera sig, men hon har svårt att hitta sin plats i förhållandet med den 15 år äldre serietecknaren Aksel och vet inte vilken riktning hon vill ta i livet.

En kväll smyger hon sig in på en fest där hon träffar den unga och energiska Eivind.

Filmen är en dramakomedi om att ha alla möjligheter i livet, men ändå känna sig som en förlorare – som världens värsta människa. Julie fortsätter att kämpa för att hålla alla dörrar öppna, men upptäcker snart att några livsval redan ligger bakom henne.

Filmen har premiär på finska biografer 18.3 och vi är glada över att kunna bjuda in till en exklusiv förpremiär på Kinopalatsi. Du behöver bara registrera dig via länken så bjuder vi på en gratis aktuell nordisk kvalitetsfilm! Biljetterna avhämtas på Kajsaniemigatan 9 i Nordisk kulturkontakts bibliotek senast 12.3 kl. 14.

Boka din gratis biljett via denna länk

Gratis inträde!

Avhämtning av biljetter:

Reserverade biljetter måste avhämtas från Nordisk kulturkontakts bibliotek på Kajsaniemigatan 9 senast fredag 12.3 kl. 14.

Biblioteket är öppet dagtid ti-fre och har kvällsöppet fram till kl. 19 på onsdagar.

Högst en biljett per registrering.

Väntelista
Om du står på väntelistan skickar vi e-post 14.3 om eventuella tillgängliga biljetter, som kan hämtas på tisdag 15.3 innan kl. 17 eller onsdag 16.3 senast kl. 18.30.

Restblijetter
Eventuella restbiljetter är tillgängliga 16.3 mellan kl. 18.30 och 18.45 på biblioteket.

Nordisk kulturkontakts bibliotek ligger rätt över gatan från Kinopalatsi.

Kontakt i fall du har frågor: henrik.marstrander@nordiskkulturkontakt.org

Språk: norska, finsk och svensk textning.
Längd: 121 min.
Åldersgräns: F12

Åldersgräns: 12

Kommande evenemang

Alla evenemang

Kritiksalong