Utställning: Teleportering av Jenny Holmlund

Detaljer ur Jenny Holmlunds installation Teleportation. En hand som målar gult med en pensel samt ett par lila abstrakta former.

Foto: Jenny Holmlund

Jenny Holmlund är en konceptuell designer och konstnär, som arbetar i en mix av konst och design.

Råmaterialet i JENNYVEXALAs produkter kommer från återanvända kläder och textilier, med inslag av läder och blandtekniker. Trots ett urbant och samtida uttryck utgör minutiös hantverksskicklighet och tillvaratagande av traditioner en viktig bas i Holmlunds skapande. Hennes småskaliga och personliga produktion präglas av nytänkande och ett medvetet arbete för ekologisk och social hållbarhet.

Poerätt av Jennu Holmlund

Jenny Holmlund föddes i Vexala i Österbotten. Efter studier vid Nordiska konstskolan, fick hon sin designutbildning vid HDK i Göteborg, staden där hon sedan varit verksam i över 20 år. I höstas flyttade hon tillbaka till Finland och bor nu i Helsingfors.

I utställningen ”Teleportering” visar JENNYVEXALA nya installationer som hon planerat och gjort enkom för Nordisk kulturkontakts skyltfönster.

Vernissage på onsdag 4.11 kl 18.00 – 19.00

Under vernissagen följer vi rådande pandemi-rekommendationer för att kunna trygga säkerheten för våra besökare. Munskydd och handsprit finns att tillgå.

 

Kommande evenemang

Alla evenemang

Kritiksalong