Seminarium: Lohkat! Samisk barn- och ungdomslitteratur

Ett barn med glasögon läser en bok bredvid en katt, illustration för ett barnevenemang.

Illustration: Emmi Jormalainen

Välkommen till IBBY Finlands årliga seminarium! Temat för 2024 är samisk barn- och ungdomslitteratur.

På seminariet riktar vi blicken mot den samiska barn- och ungdomslitteraturen genom experter och aktörer som arbetar med samisk litteratur. Seminariet är riktat till alla yrkesverksamma inom barn- och ungdomslitteratur och inom utbildning, till de som är intresserade av barn- och ungdomslitteratur och till småbarnsföräldrar. Under seminariet delas Anni Swan-medaljen ut.

Program och anmälningslänk publiceras senare.

Evenemanget arrangeras av IBBY Finland rf i samarbete med Nordisk kulturkontakt, Finska facklitterära författare rf, Centret för konstfrämjande (Taike) och Kirjastokaista.

––––––––––––

Nordisk kulturkontakt har beviljats miljöcertifikatet Ekokompassen. Vi strävar efter att minska vårt koldioxidavtryck och planerar allt resande inom den egna verksamheten med eftertanke. Åk kollektivt när du besöker oss, så bidrar också du till ett grönare kulturliv!

Vi på Nordisk kulturkontakt strävar efter att ordna tillgängliga evenemang som alla kan ta del av. Bakom följande länk finner du information om tillgängligheten i våra lokaliteter. Hör gärna av dig på förhand om du har särskilda tillgänglighetsbehov – vi kommer göra vårt bästa för att tillgodose dem.

Kommande evenemang

Alla evenemang

Kritiksalong