PUBLICS + Nordic Culture Club

Website banner

Varmt välkommen till Sveaborg! Vi är stolta över att presentera Nyokabi Kariũki och Atheer Soot live på Sveaborg den 9 december 2023.

Årets sista Nordic Culture Club-evenemang arrangeras i samarbete med PUBLICS och äger rum kl. 17-20 hos oss på Nordisk kulturkontakt B28 på Sveaborg. Fri entré och förfriskningar.

Foto: Muthukia Wachira

Nyokabi Kariũki är en kenyansk kompositör, ljudkonstnär och artist. Hennes ljudliga fantasi utvecklas ständigt och spänner över olika genrer från klassisk samtidsmusik till experimentell elektronisk musik. Hon utforskar ljudkonst, pop, film, (öst)afrikanska musiktraditioner och mycket mer.

Under kvällen kommer Nyokabi Kariũki att framföra en intim solouppsättning med musik från sina två första skivor, ”peace places: kenyan memories” och ”FEELING BODY”, samt nytt opublicerat material. Den här spelningen blir den sista i Kariũkis EU/UK-turné och tar henne tillbaka till Sveaborg som hon gästade genom HIAP:s residensprogram tidigare i år.

Foto: Matti Collan

Ljudkonstnären Moe Mustafa, även känd som Atheer Soot (أثير صوت), är en Helsingforsbaserad bildkonstnär och teatermakare. Moe presenterar ”The Topography Soundscape of My Queer Body”, ett verk som utforskar artistens existens i ett system som definieras av hybrid maskulinitet samt begärets hierarki i en homosexuell kontext. Projektet fokuserar på att skapa en koppling mellan minnen och ljud. Moe går tillbaka i tiden för att utforska det förflutna och sin barndom. Av dessa minnen skapas en atmosfärisk ljudvärld.

Verket beställdes ursprungligen till OPEN UP Nicosia, en del av PUBLICS Creative Europe-program.

––––––––––––

Nordic Culture Club är en mötesplats för kulturutövare och entusiaster från hela Norden och runt om i världen. Här experimenterar vi med och presenterar unika tvärvetenskapliga upplevelser med en blandning av allt från dans, musik, uppträdanden och interaktiva upplevelser till monologer, catwalks, drag, frågesporter, installationer, videoverk och mycket, mycket mer.

Nordisk kulturkontakt har beviljats miljöcertifikatet Ekokompassen. Vi strävar efter att minska vårt koldioxidavtryck och planerar allt resande inom den egna verksamheten med eftertanke. Åk kollektivt när du besöker oss, så bidrar också du till ett grönare kulturliv!

Kommande evenemang

Alla evenemang

Nordiskt språkcafé

Nordiskt språkcafé