Online film: Into the Ice (DK, 2022)

En man firar ner sig med rep i ett stort hål i en glaciär.

Foto: Lars H. Ostenfeld

Finlandspremiär på Världen i byn -festivalen!

I filmen Into the Ice får vi följa med regissören Lars Henrik Ostenfeld på hans resor till Grönlands inlandsis tillsammans med de tre banbrytande glaciologerna Alun Hubbard, Dorthe Dahl-Jensen och Jason Box. Denna visuellt magnifika dokumentär visar då Ostenfeld och hubbard firar ner sig 180 meter in i isen för att ta reda på hur mycket smältvatten det finns i glaciären för att bättre förstå klimatförändringens påverkan.

Filmen berättar om de djupa hemligheter som finns gömda i istäcket i Grönland. De smältande polarisarna kan resultera i en förödande höjning av vattennivåerna i världens hav som påverkar hela planeten. Into the Ice hade världspremiär i våras på Köpenhamns internationella dokumentärfilmsfestival CPH:DOX.

 

Danmark/Tyskland 2022
Regissör: Lars Henrik Ostenfeld
Språk: danska, engelska
Textning: engelska
Åldersgräns: F12
Längd: 85 min

Filmen är en del av programmet på Världen i byn -festivalen i Helsingfors och filmen kommer att vara tillgänglig online från måndag 23.5 kl. 10.00 till söndag 29.5 kl. 23.00. Länken publiceras på Världen i byns webbplats måndag 23.5 kl. 10.00. Observera att endast 500 personer ges möjlighet att se filmen, och att den endast kan ses i Finland.

Länk till evenemanget

Läs mera om Världen i byn

Kommande evenemang

Alla evenemang

Kritiksalong