Nordic Culture Club – November

NCC_Webpage_Nov

Varmt välkommen till vårt vardagsrum på Sveaborg!

Nordic Culture Club hålls den första fredagen varje månad, alltid gratis inträde och servering! Dörrarna öppnar kl. 18.00, programmet börjar kl. 19.00

Kartlänk till våra lokaler på Sveaborg

Våra gäster för klubbkvällen:

SOPHIA MITIKU är en Helsingforsbaserad konstnär vars verk reflekterar dagdrömmarnas och begärets liminala utrymmen, skärt brus, nostalgiska glapp – ett requiem för kärleken. Mitiku är sångerska och producent och arbetar för närvarande med sitt debutalbum, Copacabana, som släpps senare i år. 

OLLI VUORINEN är jonglör samt chef för och grundare av cirkussällskapet Nuua. Vuorinen är en väldigt produktiv modern cirkusartist som har uppträtt i 21 länder. Han är känd för sitt personliga sätt att närma sig framföranden, sina nyskapande jongleringstekniker och sin mångfacetterade teaterbegåvning.  I höst förbereder Nuua ”Meanwhile”, ett nytt verk som får premiär i Järvenpäätalo (8 november) och Sello-Sali (25 januari). 

SILVURDRONGUR (Silverkid) är en prisbelönt färöisk filmskapare, författare och rappare som blandar mörk, nordisk hiphop med en pervers popvibb. Silvurdrongurs texter sträcker sig från det absurda till det gripande och rör det moderna livets vardagsbekymmer och existentiella frågor. 

Silvurdrongur är också en del av kollektivet ÆÐRASOPPAR, en färöisk flowerpunk- och naprap-semisupergrupp som uppstod ur 2020 års samhälleliga slummer och släppte sitt debutalbum med 20 spår förra julafton. Æðrasoppars musik är rolig, instinktiv och full av överraskningar och oväntade vändningar. På Nordic Culture Club uppträder de som en gemensam duo. De lyckas alltid hypnotisera publiken med märkliga intryck av undergång, förundran och extrem närvaro på scenen. 

Nordic Culture Club är en mötesplats för kulturutövare och kulturentusiaster från Norden och världen. Här experimenterar vi och bjuder på unika tvärkonstnärliga upplevelser med en blandning av allt från dans, musik, performance, interaktiva upplevelser, monologer, catwalks, drag, quiz, installationer, videoverk och mycket, mycket mer.

Kommande evenemang

Alla evenemang

Kritiksalong