Nordic Culture Club – December

NCC_Webpage_DEC_NCC_Webpage_banner__01-1240×698

Välkommen till vår klubb på Sveaborg!

”Come Clean to the Island” är ett engångsevenemang som äger rum lördagen den 3 december vid Nordisk kulturkontakts högkvarter på Sveaborg. Det unika evenemanget är organiserat av Pedro Riva och bjuder på tre framträdanden som kombinerar tankar om renlighetens betydelse på ett humoristiskt sätt. Dörrarna öppnas 18:00; maten börjar serveras 18:30 och därefter följer framträdanden.

Nordic Culture Club är gratis och det finns alltid förfriskningar att tillgå.

OBSERVERA: Nordic Culture Club – December hålls för ovanlighetens skull den första lördagen i månaden!

Sonja K. Donner (f. 1994) är en konstnär, författare och amatörkock som bor och arbetar i Helsingfors. I sitt arbete använder Donner matlagning, installationer och textbaserade verk för att utforska känslor, platser och relationer som har att göra med samlande och att leva tillsammans.

Donner är för närvarande intresserad av dramaturgiska utrymmen som föds genom hushållsarbetets språk och praktik, vardagen och firanden av familjemedlemmar, släktingar och närstående; och att påvisa hur detta arbete kan innehålla radikala, intima och magiska sätt att berätta historier, utforska ens identitet samt utmana både personliga och kollektiva berättelser.

Koppen & Jorkjen är en norsk performanceduo som består av bildkonstnärerna Finn Adrian Jorkjen och Henrik Koppen. De presenterar ritualistiska performanceföreställningar och skapar ljuddramer, vilket är en del av deras världsbyggande och expansiva personliga mytologi. De kombinerar inslag av religion, hedniska traditioner och populärkultur. I sitt arbete ställer de grundläggande frågor om identitet, skapande, död och fertilitet ur ett queert perspektiv.

Criminal Catwalk är ett multidisciplinärt experiment som kombinerar musik, text, bildkonst, performance och mode. Med inspiration från utslag i Högsta domstolen presenterar Heta Bilaletdin,Karoliina Korvuo,Kolya KotovJulia Zastava och Pedro Riva tio berättelser om ett antal karaktärers hemliv i catwalk-format med livemusik och fyra personer på scen.

Kommande evenemang

Alla evenemang

Nordiskt språkcafé

Nordiskt språkcafé