LIVE STREAM – Litteratursamtal: Borde hålla käft

Nordisk kulturkontakt firar Internationella kvinnodagen genom att direktsända ett samtal med den finlandssvenska författaren Johanna Holmström.Hon är aktuell med biografin Borde hålla käft, som handlar om Märta Tikkanens liv och produktion.

Hur skriver man ärligt om en levande nordisk feministikon? Vilken problematik kan man stöta på? Och hur såg den nordiska feminismen ut på 70-talet i jämförelse med nu, post #MeToo? Är det privata fortfarande politiskt? Samtalet modereras av kulturskribent Johanna Lundin från Sverige. Ordnas i samarbete med Förlaget

Black and white photograph of Johanna Holmström
Johanna Holmström, Photo: Niklas Sandström

Johanna Holmström debuterade år 2003 med novellsamlingen Inlåst och andra noveller. Hennes tredje novellsamling Camera Obscura (2009) erhöll bland annat Svenska Dagbladets litteraturpris. Hennes senaste bok är den historiska romanen Själarnas ö som blev runebergspriskandidat år 2018. I boken om Märta Tikkanen tar Holmströms författarskap en ny vändning. Kan en skrivande människa skildra en kollegas liv utan att också avslöja något om sig själv?

Johanna Lundin. Foto: Rogrigo Soto

Johanna Lundin har i mer än ett decennium varit verksam inom kultursektorn i Sverige. I sina digitala kanaler skriver och tipsar hon om kultur, litteratur och angelägna samhällsfrågor. Hon är flitigt anlitad som moderator/samtalsledare/programledare vid författarsamtal och kulturarrangemang och syns regelbundet i svensk TV som boktipsare i SVT.

Kommande evenemang

Alla evenemang

Nordiskt språkcafé

Nordiskt språkcafé