Kultur- och språkcafé i Gamlas med Finländska barockorkestern

Musiker med cello utanför Gamlasgården.

Foto: Laura Kajander

Finländska barockorkestern och Nordisk kulturkontakt ordnar tillsammans ett kultur- och språkcafé där musiker från Norge och Finland diskuterar barockmusik, nordiskt kultursamarbete och nordiska språk och spelar musik från sina respektive hemländer.

Läs mer om Finländska barockorkestern på orkesterns webbplats

Efter musik- och diskussionsdelen kan alla i publiken delta i språkcaféet och prata fritt med musikerna på olika nordiska språk.

På språkcaféet har du möjlighet att öva dina kunskaper i nordiska språk, tillsammans med personer som pratar något av språken som modersmål. På språkcaféet kan du öva på din isländska, norska, svenska, finska och danska. Både nybörjare och sådana som har hunnit längre med sina språkstudier är välkomna!

Så fungerar språkcaféet:

  • Varje språk (isländska, danska, norska, svenska och finska) har sitt eget bord som är märkt med landets flagga.• Vid varje bord sitter det två personer som pratar språket som sitt modersmål – den ena övar med nybörjare i språket, den andra med längre hunna.
    • Både nybörjare och längre hunna är välkomna!
    • Vid borden pratar man på informellt och avslappnat på något av de nordiska språken, eller så kan man prata om språket och deltagarna kan lära sig nya ord och meningar. Där kan även finnas spel och andra språkliga övningar vid borden.
    • Man kan komma och gå som man vill under evenemanget och sitta vid varje språkbord så länge man vill. Man kan också byta bord och öva på flera nordiska språk.

Tervetuloa – Velkomin – Välkommen – Velkommen – Vælkomin – Welcome – Tikilluarit

Kommande evenemang

Alla evenemang

Kritiksalong