LIVE STREAM – Skogen kallar: Post-Capitalist Architecture-TV

En man som vänder sig mot en projektion av en kvinna på en vägg.

Foto: Joar Nango & Ken Are Bongo

Joar Nango blev som första samiska konstnär vald som festspelskonstnär för festspelen i Bergen 2020. Han berättar i dagens samtal om sitt beställningsarbete för Bergens Kunsthall och den påföljande road-movie som växte fram som en prolog och en biprodukt under Covid-epidemin, och nu fungerar som ett supplement till utställningen.

Filmen är en resa genom nordliga landskap med en ombyggd Mercedes Sprinter, som fungerar både som bivack och tv-studio. I filmen ser vi en räcka personliga möten, intervjuer och samtal på vägen med vänner, experter, akademiker, aktivister och konstnärer. Under titeln Post-Capitalist Architecture TV utforskar gästerna olika teman som berör urfolk i arktis och samspelet mellan naturen och människan.

Efter en introduktion av Nango själv ser vi den andra episoden ur serien, där bland annat en isländsk samtidsarkeolog och en samisk konstnär och advokat tar sig an nomad-begreppet, upplevelsen av tid och «flow». Filmen är gjord i samarbete med den samiska filmskaparen Ken Are Bongo och kan ses i sin helhet på Nordisk kulturkontakt senare i år.

Film: On nomadism and Flow
Språk: engelska
Längd: 40 min

Kommande evenemang

Alla evenemang

Kritiksalong