Författar­samtal: Caroline Bankler

Bankler_med_2_omslag

Vad hjälper oss att leva ett friare liv? Hur kan vi skapa tröst och tillit i vår egen tillvaro? Och hur gör vi för att livet skall kännas mer som en öppen hand, och mindre som en knuten näve?

Välkommen på författarträff till Nordisk kulturkontakt!

Möt Caroline Bankler, medförfattare till Björn Natthiko Lindeblads gripande bok Jag kan ha fel. Bankler intervjuas av Eva Kela. Boken är en självbiografisk berättelse om Björn som lämnar en framgångsrik karriär som ekonom för att bli buddhistisk skogsmunk i Thailand. Efter sjutton är i kloster återvänder han till Sverige igen, vilsen, utan jobb och pengar. Så småningom hittar han ut ur depressionen och börjar föreläsa som meditationslärare. År 2018 diagnosticeras han med den obotliga nervsjukdomen ALS. I januari 2022 avlider Björn Natthiko Lindeblad efter att ha levt med nervsjukdomen ALS i många år.

Caroline Bankler arbetar som producent och projektledare. Hon lärde känna Björn inom talarbranschen och de blev snabbt goda vänner. Caroline var turnéproducent till Björn Natthiko Lindeblads uppskattade föreställning Nycklar till frihet som sågs av över 20 000 åskådare.

Diskussionen sker på svenska med sammanfattning på finska.

Kommande evenemang

Alla evenemang

Nordiskt språkcafé

Nordiskt språkcafé