LIVE STREAM Författarsamtal: Merete Pryds Helle & Helle Vibeke Jensen

Fram till nordiska rådets prisutdelning i slutet av oktober kommer Nordisk kulturkontakt att streama intervjuer med alla de nominerade till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris (förutom de finska och åländska som vi redan intervjuade i våras).

Först ut är danska boken Min øjesten av Merete Pryds Helle & Helle Vibeke Jensen (ill.). De intervjuas av Yukiko Duke.

Merete Pryds Helle är en av Danmarks mest mångsidiga författare. Hon skriver lyrik, romaner (och har bland annat mottagit bokhandlarnas De gyldne laurbær), deckare, barnböcker och interaktiva sms-romaner. Hon bemästrar det danska språket i dess många skiftningar och kan konsten att utnyttja möjligheter mellan raderna.

Helle Vibeke Jensen, som tidigare har mottagit danska kulturministeriets illustratörspris, har experimenterat med ordlösa bilderböcker, och hon är en mästare på att utnyttja mönster till livsyttringar. Därför berikar hon denna berättelse om skuld, kärlek, naturlighet och det konstgjorda; hon fyller inte de tomma ytorna mellan raderna, utan skapar ett helt eget, parallellt universum, som kanske kan väcka både oro och meditativ stillhet. Det är stor bildkonst att visa oss vad vi tydligt kan se i blindhetens mörker.

Se intervjun live på www.facebook.com/nordiskkulturkontakt/live Intevjun går också att se på samma adress senare.

Upcoming events

All events

Critique salon